Verktygslådan

 

Min Zonterapeutslärare sa att: Terapeutyrket är ett hantverk – du kan lära dig olika metoder men det är känslan du sätter i uppgiften som gör dig unik! Detta klingar fortfarande i mina öron!

 

Min lärare i Qinopraktik sa att: Allt är en ceremoni! Utgå från att livet är ett mirakel! Du tror inte på detta – DU VET!

I korsord kan det stå Gissa tre bokstäver = TRO! Skillnaden i att tro och veta är jättestor! Prova och säg det själv – vad händer i din kropp? Detta fick mig att känna mig gränslös! Det är bara mitt ego och mina tankar som hindrar mig! Om jag går in med intentionen ”Det går aldrig” så kommer den energin vara mycket lägre än om jag går in med ”Allt går” (frågan är snarare om det är redo att läka eller ens ska läka!?) Jag kan inte lova att det blir bra (vilket inte passar vetenskapen) men att det jag stärker upp i kroppen läcker mindre energi så att det som är ur balans får mer kraft från kroppen och gör det lättare att leva med!

 

Min EQ-terapeutlärare sa att:  Du har inte ansvar för att någon ska läka – det är varje människas eget ansvar! Den tog tid att få in i systemet då jag alltid trott att de som går till mig tror att JAG ska läka dem! Vem tror jag att jag är? Någon Jesus eller? När det gick upp för mig så släppte oket över axlarna och jag kunde slappna av! Jag har och tar ansvar för mitt liv att överlämna det till någon annan är oansvarigt! Det jag kan göra är att guida vägen hur man kan göra eller hjälpa till att släppa vissa upphakningar. Är du inte villig att släppa taget, förlåta eller ens bli frisk så kan är det inte mycket någon kan göra! Detta kan ligga på så djup nivå att det undermedvetna inte vill men du vill. Går vi ännu djupare så kanske det är en sjukdom eller smärta som ska finnas där för själsliga insikter. Ett ganska vanligt exempel är att en förälder har ett missbruk, detta leder till att barnet blir riktigt stark och med ett starkt driv som denne har utvecklat pga en uppväxt som inte var en dans på rosor! Även om det kan te sig orättvist många gånger så är det en del av livets skola!

 

Här beskriver jag de metoder som jag lärt mig genom åren och som delvis format mig till den terapeut jag är idag. Den andra delen, som format, är förstås livet och dess utmaningar.

 

Koppning

Mobilisering

Qinopraktik

Rening av Elektroplasman

Strain Counterstrain

Svensk Klassisk Massage

Zonterapi

Öronakupunktur